måndag 28 november 2011

Örjan Abrahamsson tycker att andra inte förstår

jaha, nu har han tyckt till igen, inte så mycet om nånting förutom om hur de han anser vara mindre upplysta antagligen inte skulle förstå nånting. låt folk kanske se, bedömma, tycka å tänka själva? .. kram
http://www.dn.se/kultur-noje/scenrecensioner/alt-org-pa-mdt
en diskussion om ansvaret hos de som tar sig rätten att skriva om/åt andra? om hur makten är fördelad mellan den som gör och den som skriver (inom kultur och konst, men också i övrigt)
att en "liberal" tidning ägnar sig åt att otillgängliggöra konst genom att förklara den svår. hittills har de enda jag pratat med som uttryckt att föreställningen var "svår" , varit kuturvetare.


Kass

fredag 18 november 2011

Blockera nazistdemonstration!

Blockera nazistdemonstration!

Lördagen den 10 december, kl 14.00 på Mynttorget, genomförs den årliga salemdemonstrationen. Men den här gången sker den inte i Salem.

Det visar sig nu tydligt att det aldrig handlat om den unga nazist som miste livet i Salem, han vara bara en förevändning för att sprida rasistiska och nazistiska föreställningar. I år arrangerar inte Salemfonden utan Svenskarnas parti demonstrationen med parollen ”Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden”.

Svenskarnas parti hette tidigare Nationalsocialistisk Front och därefter Folkfronten. I deras partiprogram framgick att de vill ha »Förbud mot invandring av psykiskt och biologiskt mindervärdiga element«, »obligatorisk skolundervisning i rasbiologi och rashygien« och ekonomiska lättnader för »rasdugliga och barnrika familjer«. Svenskarnas parti har efter namnbytet friserat formuleringarna i partiprogrammet och nu låter det:
»Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare«. Då marscherade de i uniform och med sköldar. De heilade och prisade Adolf Hitler och Rudolf Hess, som var Hitlers ställföreträdare.

Nu kallar de sig inte nationalsocialister, utan realister. Vad har förändrats? Bara fasaden.
Tillsammans kan vi visa att de aldrig kommer att få offentligt utrymme för att sprida nazistiska idéer. Vi möts på Mynttorget klockan 12.00 för att använda platsen till vad vi vill och samtidigt blockera nazisterna.

10/12 Mynttorget 12.00




*ang. etiketten liberal illusion menas alltså inte nazismen utan tanken om "likhet inför lagen" och "yttrandefriheten".. KAss