torsdag 21 juli 2011

En neo- inte post- kolonial nutid

det de 'före detta' koloniala staterna har gjort är att släpa ifrån sig den formella "demokratiska" makten, men först efter att ha gjort den värdelös* - eller snarare reverserat dess användbarhet.
Genom att överföra makt från de koloniala statsapparaterna till kapital, har exploateringen kunnat fortgå oförminskat - nu i namn av att "för deras bästa" komma med (marknadens) frihet istället för civilisering - vilket ifs fortfarande förekommer i krigsretorik..
De "befriade" folken lämnas med en stat utan makt, som då istället för ett administrativt organ för 'folkvija' blir ett självgående maskineri för splittring - kamp om illusionen av makt och inflytande.

Kass



*genom t.ex. att friställa riksbanker så att de står utanför parlamentarisk kontroll vilket omöjliggjort progressiva ekonomiska reformer och istället blivit tvingat till beroende av IMF mfl.

lördag 16 juli 2011

Stalka ondskan


Stalka ondskan - det är dags att planera vår egen frigivning!

Mentala låsningar, inspärrningar, murar och våld är en del av det samhälle som omsluter oss. Vi lever i en värld där saker som nationaliteter, kön, tvångssteriliseringar och massdeportationer är lag och när vi gör tvärtemot blir vi misshandlade och fängslade. Vi vill sluta vara inspärrade och attackerar därför dem som dagligen spärrar in våra kroppar och tankar.
Anarchopride vill skapa en öppenhet och en trygghet som inte sker på andras bekostnad. Vi kan inte söka politisk förändring tillsammans med dem som andra dagar slår oss, tvångsdeporterar oss med våld, låser in oss och försöker vårda oss till samförstånd. Stalka ondskan, deportera snuten, lås in Migrationsverket, placera försvaret i förvar. Attackera dem som attackerar oss – det är dags att planera vår egen frigivning.


VISST GÖR DET ONT NÄR KNOPPAR BRISTER. VARFÖR SKULLE VÅREN ANNARS TVEKA?


Polisen, Försvarsmakten, Securitas och Migrationsverket kan aldrig vara en del av ett öppet samhälle och uppviglar oss genom sin existens till handling. Med trygghetskontroller, asylprocesser, avslag, övervakning och inlåsningar skapar staten labyrinter med ett oändligt antal väggar men inga vägar ut.


VARFÖR SKULLE ALL VÅR HETA LÄNGTAN BINDAS I DET FRUSNA BITTERBLEKA?


Anarchopride uppmanar dig att dyka upp på Stockholm Prides programpunkter som innefattar Migrationsverket, Polisen, Försvarsmakten eller Securitas och vägra erkänna deras utrymme, ifrågasätta, vittna om deras övergrepp och ge dom onda blickar, för dessa institutioner kan aldrig vara en del av ett öppet samhälle.

http://anarkisterna.com/anarchopride/

om patologin; nationalism

(det här stod i min anteckningsbok, men jag e inte riktit säker på att jag hänger med riktit i svängarna själv - argumentatitionen känns aningen kortsluten - så kommentera gärna, det kanske går att få ut nått av det..)

'the super commodity' pengar; möjliggör varufieringen av vår tillvaro.
Konceptet pengar gör det möjligt för oss människor att ha ekonomiska relationer - att utbyta saker och tjänster - utan att lära känna varann; förbli främlingar/isolerade.
Där nånstans skapas ett utrymme som kan fyllas med t.ex. nationalism. Avsaknaden av mänskliga relationer ger plats åt identifikation med en uppifrån bestämd grupp människor (samt territorium och 'styre') - ju större denna grupp är, ju svårare är det att genomskåda då generaliseringarna får tyngd kvantitativt, och ju längre ifrån människan det sociala/moralistiska/mentala påbudet kommer, desto svårare blir det att förstå och avslöja.

-kASS

måndag 4 juli 2011

Spotifierng

att ta något som tidigare var gratis och fritt, stänga in det och ta betalt, och sen dela pengarna mellan alla som inte har haft nån del i skapandet.

kass



"Spotify ger många gånger mer pengar till skivbolagen än till artisterna, och artistens ersättning per spelad låt beror på vilket skivbolag hon hör till. Jämfört med de fasta ersättningarna för spelningar i radio kan Spotify-modellen bara betecknas som en skandalös blåsning. Men varje gång detta har uppmärksammats har Spotify kunnat hänvisa till att de åtminstone ökar intäkterna till "branschen", räknat som helhet. Och branschorganisationen Musiksverige uttrycker ingen kritik, för de ska samtidigt företräda utsugare och utsugna. Dess uttalade ambition är att vara "en enad röst"."
Rasmus Fleisher i Svensk Scenkonsts krönikeserie "På jakt efter en rikare idédebatt inom scenkonsten" http://www.svenskscenkonst.se/DynPage.aspx?id=78767&mpath=,5323,5324&menuid=5321&mid=9907

söndag 3 juli 2011

work it

By hurting people they make us work for them, the work of rebuilding our body - to which we have no choice.
so, their gain from hurting us physically is not only the fear that it inflicts or the passivity it renders, but also the humiliation of working on their command, even when protesting.
exploiting even our will to survive -
over and again.

the protest, if it is a direct action, a refusal met with repression or if it is the damage on a body caused by being forced to perform tasks that it does not think.


kass